Guides

5 ting du skal huske når du backpacker

Jeg har selv flere gange kastet mig ud i at backpacke og jeg må ærligt tilstå, at jeg er blevet ret vild med det! Det er en helt andeles måde at opleve verden på. Du bestemmer selv temponet, og du får helt sikkert set nogle helt andre sider af det land du besøger, end hvis du i stedet var taget på en mere traditionel storbyferie.

For et par år siden valgte jeg selv at backpacke mig igennem store dele af det gamle Jugoslavien, hvor jeg kom igennem både Serbien, Kroatien og Bosnien, som på hver sin måde havde noget helt unikt at tilbyde, hvad enten det var smuk natur, flotte strande eller et pulserende byliv.

Men set i bakspejlet var der et par ting jeg ville ønske, jeg havde været bedre forberedt på, da jeg kastede mig ud i at backpacke og derfor kommer der her 5 ting du bør have med i dine overvejelser, hvis du skal ud og backpacke.

1. Vælg den helt rigtige taske

Dette lyder nok meget simpelt, men det er det slet ikke. Der er mange forskellige tasker at vælge imellem. Her er det vigtigt at huske på, at du kommer til at skulle bære den i mange, mange timer hver dag! Derfor kan det være en god ide at vælge en lidt mindre taske, end din første indskydelse siger dig. Det kan godt være du dermed bliver nødt til at lade nogle ting blive hjemme, men det bliver en lang rejse, hvis du efter et par dage eller en uge finder ud af, at din taske er for tung.
Jeg bruger selv en taske der kan rumme ca. 400 liter. Det er en god mellemstor taske, hvor du kan have det mest nødvendige i, og så bliver den ikke for tung i løbet af turen.

2. Sørg for at pakke det helt rigtige (fod)tøj

Når du backpacker er det selvfølgelig vigtigt, at du tager de helt rigtige sko med, da du kommer til at gå rigtig mange kilometer. Her er det værd at overveje at bruge et skomærke du er vant til at have på, så hvis du har et par løbesko du er glad for kunne du overveje at anskaffe dig et par sko af samme mærke. Jeg bruger selv Asics.

Men fodtøjet er ikke det eneste du skal tænke på. Da jeg var af sted, var det meget varmt, og i den forbindelse er det vigtigt, at du har det helt rigtige undertøj på nærmere bestemt underbukser. Da det var meget varmt begyndte både jeg og min rejsekammerart helt naturligt at svede rigtigt meget. Og I kender det sikkert fra løbeturen, men hvis ens undertøj sidder for tæt på en, imens man sveder, kan man hurtigt få udslæt på indersiden af lårene, og det vil I for alt undgå når I backpacker!

3. Medbring en universal-oplader

Selvom man er meget ude i naturen kan vi ikke klare os uden elektronik. Derfor er det en god ide, når man backpacker, at medbringe en universal oplader til sit elektronikudstyr, hvad enten det drejer sig om en IPad eller en mobiltelefon. Dette er især relevant, når man backpacker, da man som regel kommer igennem flere lande, og hvert land har deres egne stikkontakter.

4. Husk sol- og fugtighedscreme

Endnu en ting der er essentielt for en backpacker er solcreme. De fleste vælger at backpacke om sommeren og det betyder selvfølgelig, at du får en masse sol. Ligesom jeg nævnte før, med udslettet og fodvablerne, så er en solskoldning ikke noget du har lyst til at døje med på din rejse. Selv hvis du backpacker i køligere omgivelser, såsom Nepal, så vil du stadig have store chancer for at blive solskoldet!

5. Overvej at medbringe nål og tråd

Som en sidste ting er det værd at overveje at medbringe en nål og tråd. At gå mange kilometer hver dag slider meget på dit tøj, og derfor er det en fordel hvis man er vaks på fingrene at man hurtigt kan sy et hul til i sit tøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *