Guides

Huskelisten: 5 ting du ikke skal gøre i lufthavnen

Flere og flere danskere vælger at flyve på ferie. Det er både blevet meget billigere og der er rigtig mange forskellige destinationer at vælge imellem i hele verden. Der kan dog ske en række forsinkelser i lufthavnen, der kan give en dårlig start på ferien og her er det især i sikkerhedskontrollen, at man bliver forsinkede fordi mange glemmer at tjekke lufthavnenes retningslinjer. Så for at du skal undgå lige præcis denne situation, kommer der her en kort huskeliste over ting du ikke skal gøre eller medbringe i lufthavnens sikkerhedskontrol.

Medbringe store mængder væske

En af de hyppigste ting folk glemmer er at man ikke må have mere end 100 ml. væske i sin håndbagage. Dette inkluderer alt fra shampoo til barbergele til parfume. I Københavns lufthavne må man således kun medbringe 100ml væske. Denne væske må genre være fordelt i flere forskellige beholdere så længe at det hele kan være i én genlukkelig plastpose på max. 1 liter.

Have knive og andre skarpe genstande i håndbagagen

Det lyder banalt men knive og andre skarpe genstande som barberblade er no-go i lufthavne. Der kan dog i begge tilfælde være gode grunde til hvorfor man har en kniv eller et sæt barberbalde med sig på ferie, men hvis du skal have det så læg det i din kuffert i stedet for i din håndbagage.

Men hvis du alligevel skal på jagtferie i løbet af sommeren kan du få et overblik over hvilke knive der er lovlige at have med dig på denne side.

Have e-cigaretter eller blæk med i tasken

Der er desværre også mange der glemmer at man ikke længere må medbringe e-cigaretter eller blæk fra fx en printer i sikkerhedskontrollen. Dette skyldes at nikotinrefill fra e-cigaretten ikke er lovligt at tage med sig. Det samme gælder blækken, der indeholder farlig væske, som kan være brandbart hvis det blandes med nogle andre væsker. Udover at være opmærksom på ting du ikke må medbringe ved sikkerhedskontrollen er det også en god ide at tænke over sin opførsel hvis man gerne vil hurtigt videre.

Stå og sove i køen – vær klar til at tage dit bælte af og tømme lommerne

Det kan sagtens hænde, at du skal stå i kø i et stykke tid før du kommer frem til kontrollen. Derfor er det en god ide at gøre sig klar til at tømme lommerne og lægge sin ting frem såsom bælter, ure og elektronikudstyr, som skal igennem en skanning. Det hænder ofte, at folk står og falder i staver og nogle gange kan det vække en mistanke hos lufthavnspersonalet, der kan tolke din opførsel som mistænkelig.

Lave jokes om bomber eller terrorisme

Endnu en ting man ikke skal gøre i lufthavnen er at lave ’sjov’ om terrorisme eller sige ordene ’bombe’, ’angreb’ og lignende. I starten af året blev to græske mænd fængslet for at have lavet en joke om, at de havde en bombe i deres bagage. Så uanset hvad du tænker, så vent med at lave den slags ‘jokes’ til du er kommet et godt stykke væk fra lufthavnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *