Økonomi

Sådan får du råd til en ekstra ferie: 3 måder at strække budgettet på

En nylig forbrugerundersøgelse viser, at danskerne nu foretrækker at bruge deres penge på at rejse, hvorimod det igennem mange år har været tøj og sko, der har haft lettest ved at få danskerne til at få tegnebogen op ad lommen. Samtidig viser det sig, at danskerne nu foretrækker at tage på flere ferier end tidligere. Således tog hver dansker ud at rejse 2.1 gang sidste år hvorimod det for 5 år siden kun var 1-7 gange om året. Årsagen til dette er først og fremmest, at det er blevet en hel del billigere at rejse, så hvis du gerne vil have råd til en ekstra lille miniferie, kommer der her 3 simple måder du kan få rejsebudgettet til at række, til endnu en tur ud i verden.

1: Rejs uden for højsæsonerne

En god måde at spare penge hele vejen rundt på flybilletter, hoteller og restauranter, er ved at rejse udenfor højsæsonerne. Med dette menes der især i februar og i slutningen af august og starten af september måned. Ved at vente lidt, kan man både få besparelser på over 40% på flybilletter og hoteller i de fleste europæiske lande såsom Spanien, Frankrig og Tyrkiet, der er nogle af danskernes foretrukne feriedestinationer.

2: Drop hotellerne – bo hos venner eller brug Airbnb

En anden måde at spare en stor del af dine udgifter til hoteller og overnatning er ved enten ved at bruge tjenestesen Airbnb eller at sove hos nogle venner eller studiekammerater i udlandet. Fordelen ved Airbnb hvis du ikke kender dette er, at du overnatter i en anden persons lejlighed, imens personen selv er ude at rejse eller, hvis vedkommende har et ledigt værelse. Her kan man spare mange penge i forhold til traditionelle hoteller uden at man får et dårligere produkt. Derudover er det oplagt at undersøge, om man har en ven eller en studiekammerart, der bor der hvor man skal hen. Her vil man nok oftest kunne sove gratis enten på en sovesofa eller i en ekstra seng.

3: Hold øje med afbudsrejser og valutakurser

En sidste løsning man kan gøre brug af er både for dem som vil af sted i højsæsonerne eller som er villig til at rejse med meget kort varsel. Her kan man selvfølgelig benytte sig af afbudsrejser. Her vil man ofte kunne spare 30-70% i forhold til hvad man ellers kunne forvente sig af både flybilletter og hotelregninger. Den eneste ulempe er, at man ikke altid kan være sikker på hvilket slags hotel man kommer til at bo på. Alternativt kan man, hvis man kan tage af sted med kort varsel undersøge valutaudsving imellem forskellige lande. For eksempel er den engelske pund faldet over 10% overfor euroen i de sidste to uger, og dermed kronen på grund af den forestående folkeafstemning om Storbritanniens fortsatte medlemskab af EU.Et andet sted der lige nu har en meget svag valuta er Rusland på grund af den økonomiske krise i landet, hvilket skyldes de lave oliepriser og økonomiske sanktioner fra EU. Således er den russiske rubel blevet mere end 70% mindre værd sammenlignet med for få år siden.

I tilfælde af man ikke kan finde billige flybiletter med kort varsel, hjælper det en del på budgettet, at man kan leve for få penge snart man kommer frem til sin destination.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *