Guides

Sådan får du din rollator eller kørestol med på flyrejsen

”At rejse er at leve”

Der er noget om det gamle HC Andersen citat. Selvom det stammer helt tilbage fra 1844 er det stadigvæk lige så sandt i dag som dengang. Selvom jeg nu har passeret de 75 år forsøger jeg så vidt muligt stadig at rejse minimum 2-3 gange om året.

Jeg har set og oplevet store dele af verden – men der er stadig mange lande og områder som jeg drømmer om at besøge mens jeg stadig har kræfterne til det.

Desværre er det efterhånden blevet en noget omstændig opgave at planlægge mine rejser. Da jeg stadig var ung og rask købte jeg som regel bare de billigste flybilletter, og tænkte ikke nærmere over hvilken lufthavn og hvilken flytype jeg kom afsted med – men det har ændret sig.

Igennem de sidste fire år har jeg været afhængig af min gode Topro Troja rollator for at kunne komme rundt. Rollatoren hjælper mig til at holde balancen, og giver god støtte når jeg går. Derudover har den et uundværligt sæde, så jeg til enhver tid kan tage et kort hvil hvor jeg sidder på rollatoren.

Gennem det seneste år er jeg desværre begyndt for alvor at føle mig gammel, og jeg kan efterhånden mærke at det ikke helt er nok bare med en rollator. Derfor overvejer jeg at købe en kørestol som alternativ til min Topro Troja. Kørestolen skal primært være til at have med på mine rejser – når jeg bare er herhjemme er det tilstrækkeligt med min rollator.

Jeg har undersøgt lidt omkring hvad der kan lade sig gøre, og det er ikke helt uden problemer hvis jeg skal have en kørestol med.

Min rollator kan komme med ombord

Som de fleste andre rollatorer – uanset om den kommer fra kommunen eller man som jeg selv har købt den – er sammenklappelig. Desuden er Topro Troja en letvægtsrollator. Derfor er den nem at tage med ombord på flyet, og så snart jeg er kommet hen til mit sæde klapper jeg den sammen, og så finder stewardessen et sted den kan stå under rejsen.

Jeg har talt i telefon med SAS et par gange, og det er lidt anderledes med en kørestol. For det første skal det selvfølgeligt være en sammenklappelig kørestol. Problemet er mere, at der tit ikke er så meget plads ved indgangen til flyet. Derfor kan jeg ikke være sikker på at den kan komme med helt ud til gaten. SAS anbefaler at jeg køber en transporttaske, og så indleverer den som special-bagage når jeg rejser – og så skal jeg lade en eller anden ung, smart fyr i lufthavnen køre mig på en lille elbil ud til flyet.

Aldrig i livet!

Jeg har talt en del med LivetSomSenior omkring det. De er trods alt specialister indenfor hjælpemidler, så de må vide hvad andre ældre gør. De sagde at jeg kunne overveje en kombineret rollator og kørestol, fordi så opnår jeg lidt af det hele. Det eneste problem med den slags er, at det ikke er en kørestol jeg selv kan køre. Den har nemlig kun små baghjul, så derfor kan jeg kun bruge den som rollator når jeg rejser alene.

Indtil videre har jeg ikke fundet den perfekte løsning endnu – men jeg tænker videre over det. Jeg kan anbefale at du prøver at kigge hos LivetSomSenior hvis du selv tænker på at skulle have en ny rollator eller andre hjælpemidler. Du kan besøge deres hjemmeside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *