Guides

Tjeklisten: 3 ting man ikke skal glemme derhjemme

Vi kender det alle sammen. Sommerferien nærmer sig og tiden løber pludselig fra en, og før man får set sig om har man mistet overblikket over hvad der ligger i ens kuffert, og hvad der rent faktisk burde ligge i din kuffert. Alt efter hvor travl man har det eller hvor glemsom man er så er der bare visse ting man ikke skal glemme derhjemme, hvis man skal ud at rejse. Så for at du ikke skal komme i en lignende situation, kommer der her en kort guide til 3 ting man ikke skal glemme inden man tager på ferie.

1: Sit pas

Den første ting på listen giver sig selv, men et pas er livsnødvendig, hvis man skal til udlandet. Særligt i år hvor flere lande i EU som Østrig, Ungarn og Frankrig, som mange danske turister vælger at lægge vejen forbi hver sommer, har valgt at indføre skærpet grænsekontrol på grund af den igangværende flygtninge situation og terror. Dit pas bør derfor altid være det første du putter i din taske eller kuffert. Hvis man skal ud at flyve er det særligt kritisk, da man i værste fald går glip af sit fly og dermed også sin ferie.

2: Sin mobiloplader

Udover sit pas, så er mobiltelefonen for mange noget af det vigtigste at have med sig, og siden moderne smartphones er notorisk dårlige til at holde på strømmen, kan det både blev en træls og en dyr affære at glemme enten sin mobiltelefon eller sin oplader til sin mobiltelefon. Man kan selvfølgelig købe en på vejen ned igennem Tyskland eller i lufthavnen men lufthavns butikker er klar over, at man oftest køber ting der af nød og ikke af lyst og derfor er priserne skruet i vejret. Hvis du selv mangler en ekstra oplader til din smartphones kan du finde det på denne side.

3: Kontanter

En sidste ting som mange danskere ofte undervurderer er, hvor udbredte og almindelige elektroniske betalinger via enten Dankort, Mobile Pay eller Swipe er. Men sådan forholder det sig ikke altid i udlandet herunder i Central- og Sydeuropa, hvor kontanter stadig er den domminerende betalings form. Selv hvis man skal på storbyferie til byer som Paris og Barcelona, kan man sagtens finde restauranter og små kiosker, hvor der skal betales kontant. Heldigvis kan man i dag i de fleste større banker herhjemme hæve euro uden gebyrer,  så husk at lægge vejen forbi en bank inden du skal på ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *