Oplevelser

Gode steder i Europa til at kitesurfe

Kitesurfing er de seneste år blevet en meget populær vandsport i Danmark.

Kitesurfing er en speciel form for surfing hvor der bruges et lille board hvor der er placeret fodstropper til at stå fast og en finne i vandet. Surferen styrer boardet ved hjælp af en stor frit flyvende drage.

Kitesurfing kendes i Danmark ofte under navnet dragesurfing, da boardet netop styres med en drage. Når du skal kitesurfe, er du derfor meget afhængig af vinden, og nogle strande hvor bugterne indbyder til det.

En fantastisk måde at prøve kitesurfing på, er ved at tage på en af de såkaldte kitesurfingferier. Det er en unik måde at holde ferie på, fordi du både kan slappe af på stranden, men samtidig også være aktiv og lære noget nyt, hvis du ikke har prøvet kitesurfing før.

Her får du 3 gode destinationer, hvor du kan holde en fantastisk kitesurfing ferie.

Brest, Frankrig

Brest ligger i det vestlige Bretagne i Frankrig. Brest er kendt som havneby da byen altid har spillet en stor rolle som industrihavn. Der ligger mange gode steder til vandsportsaktiviteter rundt omkring i byen og i de omkringliggende områder.

Byen er kendt for at have flotte havne og strand områder hvor der er fantastiske muligheder for at holde ferie og ikke mindst kitesurfe. Byen er derfor blevet kendt som et god sted at surfe.

Generelt er Bretagne en meget populær destination for kitesurfere og andre vandsportsudøvere, da placeringen gør at der findes godt steder, som små bugter til at kitesurfe.

Du kan enten vælge at køre eller flyve til Brest, hvis du flyver kræver det en enkel mellemlanding i Paris på vejen.

Fuerteventura, Spanien

En anden fantastisk destination med unikke strande hvor du kan kitesurfe er Fuerteventura, der er en lille spansk ø.

Fuerteventura byder på sol og hvide sandstrande med en masse gode spots til at surfe. Øen giver både mulighed for en masse ferie afslapning, men du kan samtidig også få en aktiv ferie.

På Fuerteventura er der forskellige kurser med mulighed for at lære at surfe, windsurfe og selvfølgelig kitesurfe. Der er kurser til alle niveauer og Fuerteventura er derfor en unik destination, uanset om du aldrig har prøvet at kitesurfe før eller er en øvet surfer. Du kan selvfølgelig også tage på en ferie uden nogle kurser, men hvor du udforsker strandene på egen hånd.

Lige som til Brest er det ikke muligt at flyve direkte, men det kan gøres med en enkelt mellemlanding f. eks. i Madrid eller Berlin.

Sardinien

En anden ø der stærkt kan anbefales til kitesurfing er den italienske ø, Sardinien. Den ligger mellem Italien, Spanien og Tunesien. Det er den 2. største ø i Middelhavet og har unikke spots til kitesurfing.

Strandene på Sardinien byder på krystalklart vand, med mulighed for at slappe af på strande hvis vinden en dag svigter.

Sardinien byder ikke kun på muligheder for at surfe, øen har længe været kendt som klatredestination med de høje, stenvægge langs kysten. Der er altså flere muligheder for at få en aktiv ferie på den eksotiske ø.

Det kræver også en enkelt mellemlanding at flyve til Sardinien, men hvis du er hurtigt ude med at bestille dine billetter og få de gode afgange kan det gøres på omkring 6 timer.

Hvis du har overvejet at besøge en eller flere af disse destinationer,  eller bare trænger til en aktiv ferie, kan du finde et stort udvalg af billige rejser her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *