Oplevelser

Dine muligheder for at rejse med din hund

Har du en hund, er du måske ikke klar over, hvordan dine muligheder er for at tage din hund med ud at rejse. Måske det ikke har været relevant for dig før nu, da du endnu ikke har haft din hund med ud at rejse.

I denne artikel vil vi kigge på dine muligheder for at tage din hund med ud på rejser. Det vil være rejser både i fly, bil og tog. Selvom der er andre transportmuligheder, er det de tre, som vi har taget udgangspunkt i ved denne artikel.

Tag din hund med i flyet

Det er muligt, at tage din hund med i et fly, hvis du rejser med nogle af de større rejseselskaber, såsom SAS eller Norwegian. Du kan tage din hund med om bord på flyet, hvis du i forvejen har fortaget en reservation til det på forhånd.

Samtidig er det ikke ved alle flyvninger, at der er mulighed for at få transporteret sin hund med på flyet. Hunden vil blive anbragt i en transportkasse i lastrummet, hvis hunden ligeledes opfylder kravene for at rejse med flyet. De enkelte regler og krav kan du læse mere om på det enkelte flyselskabs hjemmeside.

Tag din hund med i bilen

Du må gerne transportere din hund med i din bil, da der ikke findes en lovgivning, når det kommer til at transportere kæledyr i ens bil. Hvis din hund ikke sidder i et hundebur (også kaldet transportbure – kan købes her), kan det dog være farligt for dig selv og andre passagerer i bilen, hvis i kollidere eller kommer ud for et andet uheld.

Det er derfor ikke særlig smart, at transportere eksempelvis en hund i en bil, hvis hunden ikke sidder i et hundebur eller fast med en sele. Derudover kan hunden også komme voldsomt til skade og dermed er det ikke kun passagerne i bilen.

Rejser du til udlandet med din hund, skal du være opmærksom på, at der kan være andre regler gældende, i forhold til at transportere kæledyr i bilen. Derfor anbefales det klart at du får en transportkasse, uanset om det er en hund eller kat, som du skal have med i din bil.

Tag din hund med i toget

Har du en hund og skal rejse med toget, vil det være tilladt at tage din hund med i toget. Helt små hunde eller andre mindre kæledyr, kan tages med helt gratis i toget, hvis de under hele rejsen bliver transporteret i et bur, en håndtaske eller andet. Buret eller tasken som hunden transporteres i, vil blive placeret over din plads eller på dit skød under hele rejsen.

Er du ejer af en større hund, der ikke kan medbringes i en taske til små hunde eller i en transportkasse, vil du skulle købe en børnebillet til din hund. Samtidig skal hunden under hele rejsen være på gulvet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *