Guides

Bilguide: 6 ting du skal huske at have med på bilferien

Mange danskere vælger hvert år køre på sommerferie. Det er især lande som Tyskland, Østrig, Italien og Frankrig der har et godt tag i danskerne. Og fordelene er også mange, da man blandt andet selv kan sætte tempoet for sin rejse, og man har let ved at komme på sightseeing eller for at besøge flere forskellige lande i løbet af sin ferie. Men hvis man tager bilen på ferie er der et par ting man altid skal huske at tjekke. Så hvis du er en af dem, der snart skal ud og køre de tyske motorveje tynde, kommer der her en kort guide til tre ting man altid skal huske at have med i bilen.

1:  Miljømærker

Flere europæiske lande har indenfor de sidste par år valgt an indføre såkaldte ’miljøzoner’ hvor man skal have et miljømærke i forruden på sin bil for at kunne køre igennem. Disse kan koste op til 80 euro så for at undgå bøder, bør man altid sikre sig at man har alle de rigtige miljømærker med alt afhængig af, hvor man skal hen på ferie.

2: Sikkerhedsveste og advarselstrekant

Selvom de fleste allerede har det liggende i bagagerummet er der alligevel mange sager hvert år med danskere, der ikke har alle lovpligtige genstande med i bilen og da bødestraffen for denne er rigtig høj er det en god ide at tjekke en ekstra gang om man har det hele med.

3: Skiftetøj

Uanset hvor langt og hvor lang tid man skal rejse, er det altid en god ide at have noget skiftetøj ved hånden. Særligt hvis man rejser med helt små børn er det en god ide både at have ekstra undertøj og bulkser og bluser ved hånden. Kombinationen af lidt plads på et bagsæde, kombineret med ujævne veje og en uforudsigelig sult kan gøre at et børn hurtig kan komme til at grisse sig selv til. Så hvis man gerne vil undgå at bilen skal komme til at lufte af mere end hvad godt er, er det bedst hurtigt at holde ind på en rasteplads og sørge for at barnet kommer til at få noget rent tøj på igen. Tøjet er også afgørende for om barnet føler sig tilpas, så man bør være grundig når man udvælger hvad for noget tøj man giver sig barn på til rejsen. Hvis du leder efter noget børnetøj kan du finde masser af inspiration her.

4: Kontanter

Som en tredjeting er det en god ide at have en god portion kontanter med til turen. Dette skyldes først og fremmest at man tit undervurderer hvor få lande der bruger betalingskort i ligeså udbredt en grad som man gør i Danmark. Steder man ofte ikke kan bruge dankort kan være på rastepladstoiletter, kiosker, ved broer og motorvejs kontorer.

5: Forsikrings papirer

En fjerde ting som man altid bør have med sig på ferie er sine forsikrings papirer til sin bil. Særligt i Sydeuropa har billisterne et mere liberalt forhold til færdselsregler og parkerings skader end vi har herhjemme og derfor er det vigtigt at man altid har sine forsikrings papirer med sig. Det kan også være en god ide at have ekstra kopier med af sine forsikrings papirer så man er sikker hvis de skulle gå tabt på den ene eller den anden måde. Hvis du selv trænger til at få tjekket dine forsikringer inden ferien, kan du gøre det her.

6: Ekstra parkeringsskiver

En sidste ting man skal huske er at de danske p-skiver ikke nødvendigvis virker i udlandet da man fra land til land i EU stadig har forskellige regler for at opgøre parkeringstiden og derfor er det en god ide at man medbringer nogle ekstra parkeringsskiver som erstatning for den danske version.

Derudover kan det altid anbefales at man tjekker de gældende regler i de lande man skal rejse til og igennem på sin tur. Hvis du selv mangler lidt udstyr til din bilferie kan du finde et godt udvalg på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *