Oplevelser

Barcelona er et rejsemål, hvor kontrasterne mødes

Mange danskere besøger hvert år Barcelona. På kortet ses byen på den iberiske halvø, og det er den største by og hovedstaden i Catalonien. Catalonien er et autonomt område af Spanien, og i Barcelona kan den catalanske ånd mærkes i sit fulde. Den unikke kultur og kunstscene findes både på stilede museer og overalt i de charmerende smalle gader og stræder og på de pompøse boulevarder og pladser.Den gotiske stil kan nydes i sit fulde midt i byens centrum, hvor episke katedraler og luskede gargoyles ses side om side med modebutikker og restauranter. Barcelona er på mange måder kontrasternes by. Cataloniens strand munder ud til Middelhavet, og den placering gør Barcelona til den perfekte kombination af by- og strandliv. Dette rejsemål har noget for en hver smag.

Prøv den lokale cuisine

Catalonien ligger ud til Middelhavet, og det er de nationale retter naturligvis stærkt præget af. Frisk fisk og skaldyr pryder menukortene på næsten alle restauranter i Barcelona. Så er man glad for alt godt fra havet, så er det det perfekte rejsemål. En catalansk favorit er den traditionelle spanske paella.

Det er en ret af ris – og i Barcelona sædvanligvis skaldyr som rejer og muslinger, selvom det også fås med andet – der bl.a. er krydret med safran. Det serveres fra en stor rund pande, og retten har en smuk gul farve. Når man besøger et nyt rejsemål, er det oplagt at prøve den lokale cuisine, og dette gælder selvfølgelig også for Barcelona.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *