Guides

Bilferie til Københavns Ferieø: Amager

Danskerne har for alvor fået øjnene op, for de små unikke afkroge af landet, som endnu ikke er udforsket. Det er blevet populært i Danmark, at tage på bilferie inden for landets grænser, i stedet for at tage til udlandet på charterferie. Charterferie er stadig populær, men den korte transport og smukke natur som Danmark trods alt har at byde på, har fået flere danskere til at blive hjemme i sommerhalvåret.

Et af områderne, der er værd at besøge, hvis man vælger at tage på sommertur i bilen, i stedet for at bestille flybilletter, er Amager. Amager der er et separat Ø samfund, ligger klods op af København, men holder sig stadig som en separat solskins ø midt i store København.

Her er nogle af de aktiviteter, man ikke må snyde sig for, hvis turen går til København og omegn:

Amager strandpark

Amager strand blev grundlagt allerede i 1934, og ligger på den nordøstlige del af øen. Amager strand var blandt andet kendt for den karakteristiske blå badeanstalt, som Egon Olsen og resten af banden badede på i Olsen Bandens store kup fra 1972.

Amager strandpark var ude for en totalrenovering i 2005, hvor hele stranden blev omdannet til en topmoderne strandpark, med kunstig lagune og hyggelige afkroge.

Besøg Dal Bastardo – Kulinarisk oplevelse i særklasse

Amagerkanerne, som borgerne på Amager også bliver kaldt, har tidligere taget ind til København, hvis der skulle spises fint med kniv og gaffel. Dette behøver de ikke mere, da Amager har fået deres egen perle af en Gourmet restaurant. Der er derved kommet et alternativ, til den ellers udbredte take-away tjeneste Hungry.dk, der leverer direkte til amagerkanernenes dør 365 dage om året

Dal Bastardo åbnede i 2014, og satte niveuet ekstrem højt fra åbningen. Restauranten er drevet af stjernekokken Andreas Riis, der tidligere har været på michelin restauranter såsom Kokkeriet og Kong Hans Kælder, inden han valgte at åbne Dal Bastardo

Den blå planet – 20.000 dyr fordelt på 450 arter

På det ydre Amager ligger det store udstillingsakvarium, Den Blå Planet. Det store akvarium åbnede for første gang dørene for offentligheden i 2013. Det top moderne akvarium huser intet mindre end 20.000 dyr, fordelt på 450 arter. Det er blandt andet muligt, at se hammerhajer, hvilket ikke har kunnet ses tidligere i Danmark. Den Blå planet har 53 akvarier, og var da det åbnede, Europas største akvarium.

Det er muligt at kombinerer en tur til Amager Strandpark, med en tur i Den Blå Planet, da denne ligger forenden af strandarealet. Det er derfor oplagt at bruge en sommerdag, på stranden, for at afslutte med en tur i et af Nordeuropas største akvarier. Sommeren lokker ofte mange gæster til det store akvarie, hvilket gør at man skal forberede sig på kø, hvis man kommer midt på dagen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *