Guides

Få fantastiske kulturoplevelser i Wien

Har du nogensinde været i Wien? Hvis du er interesseret i noget, der bare ligner kultur, gode madoplevelser og fantastisk arkitektur, kan en tur til Wien kraftigt anbefales. Byen er meget velbesøgt og eftertragtet netop på baggrund af dens overflod af unikke kulturoplevelser i én af Europas mest ombejlede storbyer.

Derfor skal du tage til Wien

Wien er som bekendt Østrigs hovedstad og samtidig landets største by. Udover at være kendt for enestående arkitektur, storslåede kirker og enorme museer kan byen prale af en imponerende musikalsk arv blandt andet bestående af globalt velbevandret opera og klassisk musik. Wien har blandt andre huset helt store komponister som Mozart og Beethoven, hvilket har været med til at give byen titlen som verdens musikhovedstad.

Der er generelt tale om en by med en høj levestandard, hvilket blandt andet dokumenteres af en mere eller mindre konstant høj score på the Economist Intelligence Units indeks over de mest levekompatible byer i verden. Målt på blandt andet sikkerhed, sundhedspleje, uddannelsesmæssige ressourcer, infrastruktur og miljø lå Wien i 2016 på en andenplads i skarp konkurrence med 140 andre byer. Wien vurderes således til at være særdeles velegnet til at bo i permanent, men hvis du ikke ligefrem vælger at hive rødderne op og slå dig ned i dette østrigske paradis, er Wien helt bestemt også et kortere besøg værdig. Tag et kig på denne side, der finder de billigste business class flybilletter til dig, der gerne vil gøre flyveturen til en bedre og mere komfortabel oplevelse uden at betale en bondegård for det. Her finder du også udførlige guides til, hvad du kan foretage dig på dit besøg i Wien.

Turistattraktioner i Wien

Wien tilbyder en lang række fantastiske og forskelligartede oplevelser til de mange turister, der hvert år tager på opdagelse i byen. Antallet af turistattraktioner er både stort og mangfoldigt, og der er noget for enhver smag, uanset om du er til klassisk sightseeing, shopping eller store kulturoplevelser. Af klassiske turistattraktioner kan nævnes Burgteateret og Akademiteateret samt slottene Riesengrad, Schönbrunn og Hofburg. Én af Wiens vigtigste kulturskatte er netop Schönbrunn Slot, der blandt andet huser verdens ældste zoologiske have.

Luksusnyder eller på budget?

Året rundt byder byen på fantastiske markeder samt festlige udendørskoncerter og festivaler. Uanset om du er ude efter luksus, eller du rejser på budget, garanteres du enestående oplevelser i Wien, der tilbyder en god blanding af både luksuriøse og små, hyggelige cafeer, barer, gallerier, restauranter, butikker og markeder. Hvis du besøger Wien for første gang, er det værd at investere i et Vienna Card, der giver over 200 rabatter til museer, attraktioner, teatre, koncerter, butikker, cafeer og restauranter. Kortet kan også bruges til at transportere dig rundt i byen med metro og andre former for offentlig transport. Man kan købe et Vienna Card på hoteller og turistkontorer rundt om i byen.

Hvornår skal du af sted?

Wien er en oplagt storbydestination – både sommer og vinter. Alle årstider byder hver især på unikke kulturoplevelser og begivenheder, men de mest populære rejsetidspunkter er om sommeren og i julemåneden. I december vibrerer Wien af en magisk julestemning med julemarkeder, julelys, sange og optog gennem byens gader. Temperaturerne er dog for det meste et godt stykke under frysepunktet, så hvis du ikke er så god til frost og kulde, anbefales det at tage af sted i sommermånederne. Om sommeren er der ofte gode muligheder for at leje en lejlighed midt i byens centrum, da mange beboere rejser udenlands i ferien. Både sommer og vinter er Wien et overflødighedshorn af unikke oplevelsesmuligheder, så det er bare med at booke en flybillet og komme af sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *