Guides

4 steder du kan oprette en rejseblog

Kunne du også tænke dig din egen rejseblog?

Du har mulighed for både med dit eget domæne – som denne rejseblog, der har hjemme på primetravel.dk – og med en række gratis værktøjer at oprette blog.

Jeg sætter her fokus på 4 muligheder.

Første mulighed – eget domæne – er klart den bedste. Men ønsker du ikke at investere de 250 kroner, så er der også en række gratis alternativer, du kan starte op med:

Eget domæne

Ideelt set opretter du en rejseblog på dit eget domæne som ”Jonas-Rejseblog.dk” eller lignende.

Dette koster dig 45 kroner om året for et domæne og cirka 200 kroner om året for hosting – du kan sammenligne webhoteller her.

Med dit eget domæne opnår du fuld kontrol over din blog. Det stiller dig bedre i fremtiden, hvis bloggen bliver en succes, og virksomheder pludseligt er villige til at betale penge for at få adgang til dine besøgende.

Der findes en lang række YouTue-videoer, der også hjælper dig med at sætte WordPress op, når først du har fået installeret det på din blog.

Jysk Rejsebureau

jysk rejsebureau

blog.jysk-rejsebureau.dk har du mulighed for at oprette en gratis rejseblog og skrive om dine oplevelser med rejser i hele verden.

Bloggen ser ny og opdateret ud. Når du skriver et indlæg bliver indlægget og dit valgte primære billede vist på forsiden. På den måde får du også hurtigt en stabil læserskare på dine blogindlæg.

Der er desværre en smule spam på domænet, men det ændrer ikke på, du får en både flot og gratis rejseblog her.

HappyDays

happydays

HappyDays er – som Jysk Rejsebureau – et rejsebureau, der hjælper med at arrangere Kør Selv-ferier til det meste af Europa. Du kan se min blog her.

På siden har du mulighed for at oprette din egen rejseblog og læse andres.

Når du opretter et indlæg, har du mulighed for at tagge det op til det land, du har været ude at rejse i. Når HappyDays’ kunder leder efter kør selv-ferier til det land, kan de så læse dine rejseindlæg. Det er en smart funktion.

Din blog er ganske gratis.

Siden er ikke helt ny og det bærer bloggen præg af – men hvad der er gratis er som bekendt godt!

WordPress.com

wordpress i en browser

Du kan også få en gratis rejseblog med WordPress.com.

Din URL bliver her dinrejseblog.wordpress.com.

Du er væsentligt mere låst i forhold til funktioner, når du bruger det gratis WordPress.com i forhold til at installere selvsamme WordPress-CMS på dit eget domæne. Til gengæld er det gratis, og du behøver ikke bekymre dig om domæne- og hostingudgifter.

Generelt vil jeg fraråde lige netop WordPress.com, for du bliver hurtigt træt af at være så låst.

Men er du ikke sikker på, om en tilværelse som rejseblogger er noget for dig, så er det et udmærket sted at starte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *