Guides

5 ting du skal have styr på inden ferien

Det bedste råd til at få en god ferie er, at du sørger for, at du har styr på tingene hjemmefra. Der er ikke noget værre end at tage på ferie, hvis du er stresset over en masse ting. Det kan være alt fra det tøj, du skal have med til at få ordnet den knækket tand, du har haft længe.

Få styr på alle disse ting og du får en bedre ferie.

1. Pas, penge og visum

I udlandet er det forskelligt, hvad reglerne er for visum. Det er din pligt at undersøge, om du skal have et visum for at komme ind i landet. Dit rejseselskab vil helt sikkert fortælle dig, hvad du skal gøre, men det er i sidste ende dit eget ansvar.

Du skal sørge for, at du har et gyldigt pas. I nogle lande må dit pas ikke udløbe inden for de næste seks måneder, og derfor er det værd at tjekke reglerne en ekstra gang.

På ferie i udlandet kan det anbefales, at du tager mere end et betalingskort med, da det ikke er sjovt at stå i udlandet, hvis du mister dit betalingskort og ikke har adgang til et nyt.

 

2. Rejseforsikring

Det er dit ansvar at købe en rejseforsikring, det er ikke et krav. Men det er ikke sjovt, hvis du ender med en høj regning fra et sygehus, da det er vanvittigt dyrt.

 

Selv hvis du rejser indenfor EU, kan det være en god idé at få en god rejseforsikring, fordi hvis du bliver kørt hen til et privathospital, så skal du selv betale. Det er vigtigt, at du bestiller det Blå Sygesikringskort, når du skal på ferie i EU, så du kan gå gratis på offentlige hospitaler. Så hvis du tager til Paris, burde du kunne nøjes med det.

 

3. Tandlægebesøg

Hvis det er lang tid siden, at du har været til tandlægen, så burde du få det gjort med det samme. Det er simpelthen ikke en god idé at vente med det. For hvis du f.eks. har en knækket tand, så bliver det kun værre, hvis du ikke får det behandlet.

Hvis du er bange for, at du har en knækket tand, kan du læse mere om det her.

 

4. Tøjet

Du kan altid købe tøj i udlandet, men derfor er det rart at have noget med hjemmefra, så du ikke skal bruge din tid på at finde nyt. Det er ikke altid, at du kan finde noget særlig flot tøj i udlandet, så det er godt at tage med hjemmefra.

Men husk at gemme rum til nyt tøj i bagagen.

 

5. Dit gode humør

Til sidst er der kun at sige, at du skal huske at tage dit gode humør med. Så skal du nok få en god ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *