Oplevelser

Dette må du ikke gå glip af i Paris

Hvis sommerferien endnu ikke er bestilt, eller du trænger til at forkæle dig selv med en forlænget weekend, skal turen da gå til Paris. Byernes by og Frankrigs hovedstad byder nemlig på et hav af kulturelle og kulinariske oplevelser i smukke, autentiske omgivelser. Paris associeres både med mad, musik, mode, kunst, arkitektur og romantik, og der er derfor noget for enhver smag, når man besøger den europæiske storby.

Uanset hvad d interesserer dig for, vil du blive betaget og fascineret af Paris, som minimum bør opleves én gang i livet. Paris er desuden velegnet at besøge hele året rundt, fordi vejret ikke har betydning for de kulinariske og kulturelle oplevelser. Byernes by er dog enorm smuk om sommeren, hvor sollyset sætter en helt særlig stemning i gaderne, træer og blomster står i flor og Seinen glimter i lysets skær. Hvis sommerferieplanerne endnu ikke er fastlagte, bør Paris derfor klart overvejes som alternativ til charterrejsen. Planlægger du en tur til Frankrigs hovedstad til efterår eller vinter, kan du også roligt gøre det. Paris er nemlig uden tvivl fantastisk året rundt,  og i de koldere måneder lægger der sig en helt særlig, romantisk stemning over byen.

Men hvad skal man så egentlig se og opleve, når man endelig befinder sig i byernes by? De fleste associerer Paris’ seværdigheder med Eiffeltårnet og Mona Lisa, fordi de i høj grad er byens varemærker. Men Paris byder faktisk på et hav af attraktioner og oplevelser, som mange overser inden afrejse. Det kan derfor være en god idé at undersøge forskellige seværdigheder ud fra dine interesser, så du ved, hvad du skal gå efter, når du ankommer til byen. Planlæg f.eks. dine dage og lav et program for din tur inden afrejse, så du med sikkerhed oplever det, der interesserer dig.

 

Seværdigheder og attraktioner i byernes by

Paris kan både prale af at have verdenskendte museer, arkitektoniske perler og kulinariske oplevelser i verdensklasse. Derudover er byen kendt som en af de største modebyer i verden og selvfølgelig som den altid romantiske by, hvor forelskede par kan sætte en lås på Seinens bro og smide nøglen i floden. Paris byder altså på et hav af oplevelser, som gør byen værd at besøge for alle.

Byens måske nok mest kendte seværdigheder og attraktioner er Eiffeltårnet, Musée du Louvre, Triumfbuen, Grande Arche de la Défense, gaden Champs-Èlysées samt flere prægtige kirker som Sacre Coeur og Notre Dame. Disse attraktioner er uden tvivl et must-see for alle, der aldrig har oplevet Paris, fordi de repræsenterer Paris’ kulturarv. Dog vil du sandsynligvis ikke nå det hele på én enkelt tur, og derfor bør du naturligvis vælge de seværdigheder, der tiltaler dig mest. Dog bør den gamle Triumfbue, Eiffeltårnet, Sacre Coeur og Notre Dame prioriteres højt, hvis du vil opleve Paris’ mest kendte og ikoniske seværdigheder. Herudover findes naturligvis også et hav af andre, spændende attraktioner som kulinariske oplevelser, museer (f.eks. Picasso-museet), skønne parker, øer i Seinen og meget mere.

 

Bliv godt klædt på

Hvis du vil føle dig ekstra godt klædt på til din Paristur og have styr på must-see seværdighederne, kan du besøge Pariseksperten.dk, som kan skræddersy et program til din tur. Hjemmesiden drives nemlig af en kvinde, der har mange års kendskab til Paris samt til byens bedste og vigtigste attraktioner. På siden kan du finde inspiration og læse om de forskellige seværdigheder, restauranter, oplevelser, shopping og transportmuligheder. Derudover kan du finde anbefalede hoteller i mange prisklasser, så du er sikker på, at din tur til byernes by bliver en stor succes.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *