Guides

Tre oversete attraktioner i Paris du bør opleve!

Paris bliver med god grund kaldt for byernes by, og det kan man godt forstå uanset hvordan man vælger at kigge på byen. For uanset om man tænker, politik, madlavning, litteratur eller akitektur så er Paris noget helt særligt. Byen er fuld af fantastiske attraktioner som alle i hele verden kender – og så er der dem som langt fra alle kender. Jeg har selv rejst meget i Paris og derfor kommer der her en kort mini-guide med tre attraktioner du ikke skal snyde dig selv for, hvis du skal til Paris.

1: Katekombene – Gå under jorden i hjertet af Paris

Den første attraktion som langt fra alle kender eller har besøgt er katekomberne der ligger langt under de parisiske gader. Katekombene stammer helt tilbage fra middelalderen hvor pesten hærgede i Europa. I katkombene ligger der derfor masser af gamle skeletter og selvom at det kan virke skræmmende så er det en spændende måde at opleve en meget mørk side af den parisiske historie. Katekombene ligger under de fleste af de parisiske gader, men kun få af dem er tilgængelige for turister. Man får herved set en mørk side af Paris, for få penge imens man får nogle ekstra kilometer i benene, men hvis du lider af klaustrofobi skal du nok overveje en af de øvrige attraktioner på denne liste.

2: Montparnasse Tårnet – Byens bedste udsigt findes lige her!

En anden attraktion som du ikke må snyde dig selv for er Montparnasse Tårnet! Montparnasse Tårnet ligger i hjertet af Paris med alle de største attraktioner lige i nærheden. Selve tårnet består af mere end 60 etager og på toppen findes en stor lejlighed hvor der er store glaspartier hele vejen rundt, hvilket giver et unik udsyn ud over byen. I modsætning til Eiffeltårnet skal man ikke kigge ned på de mange attraktioner men i stedet kigge lige ud – og derudover så har man nemmere ved at orientere sig hvilken retning man kigger i og hvad man kan se i horisonten. Sidst men ikke mindst koster det mindre end at tage en tur i Eiffeltårnet og man skal næppe vente ret meget i kø!

3: Musee les Invalides – Gå igennem Frankrig gloværdige krigs historie

En tredje og sidste attraktion som du ikke skal snyde dig selv for, er musee les Invalides. På dette museum får du mulighed for at gå igennem hele den franske krigshistorie fra den tidlige middelalder helt op til 1980’erne. Det er en fantastisk rejse i smukke omgivelser der virkelig giver et indblik i både Paris og ikke mindst Frankrigs gloværdige historie. Så hvis du er interesseret i fransk og ikke mindst europæisk historie, skal du forbi her. Til sidst afsluttes turen ved Napoleon den andens gravsted, et meget majestætisk sted, som kort og godt summer hele Frankrigs historie perfekt op. Hvis du vil have flere gode tips til rejsetips, kan du finde det på min hjemmeside som du finder her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *