Guides

Fem gode råd før du tager på drømmerejsen

Vil du gerne sikre dig, at du har krydset alle de vigtige ting af, før du skal ud at rejse? Rigtig mange danskere tager på rundrejser til Sri Lanka, Bali eller Australien eller besøger Sydamerika og Asien, hvor de tager på opdagelse. Turen bliver bare meget sjovere, hvis man har gjort sig sine forholdsregler inden. Her får du fem bud på, hvad du skal huske, før du tager på din rejse.

Vaccinationer

Det er altid vigtigt, at du undersøger, hvilke vacciner du skal have, før du tager afsted. Der findes en lang række sygdomme, som kan blive yderst alvorlige på sigt, men som relativt nemt kan forhindres gennem vaccinationer. Det gælder blandt andet hepatitis, gul feber og stivkrampe.

Der er stor forskel på, hvor meget du skal være dækket ind. Skal du opleve en masse ting i lokalbefolkningen, så er dit behov selvfølgelig større, end hvis du skal sidde i et mødelokale eller ligge ved poolen på hotellet. Du kan læse meget mere om de forskellige vacciner ved at klikke her. Du kan også finde priser og gode råd i forbindelse med vaccinationer.  Husk, at en vaccination er en del af din sikkerhed på rejsen.

Hvad kan jeg tåle

Skal du til mere eksotiske himmelstrøg, skal du selvfølgelig undersøge, hvad du må spise, og hvor du skal passe på. I mange lande, allerede syd for Frankrig, er det ikke en god idé at drikke vandet i hanerne, fordi det indeholder andre bakterier end vores eget. I disse lande køber man flaskevand i stedet. Der kan også være nogle ting omkring maden, du skal være opmærksom på. Nogle ingredienser kan være hårde for maven, og det kan betyde, at du får ferien ødelagt.

Tænk desuden over, at du bør undgå bakterier, hvor der ikke forekommer helt rent. Drikker du fx cola, kan det være smartere at drikke af dåsen end af et glas med isterninger.

Medicin og rejseforsikring

Du skal altid sikre dig, at du har en rejseforsikring, som dækker dine behov. En rejseforsikring kan enten være en del af din egen forsikring, eller du kan tegne den for en specifik periode i et bestemt land. Overvej desuden, om du skal have noget bestemt medicin med, så du kan klare dig, hvis du ikke lige er i nærheden af et apotek.

Kontakt til Danmark

Sørg altid for at have mulighed for at kontakte dem derhjemme. Hav en mobiltelefon på dig, som du kan bruge, hvis du ønsker det, eller hav nogle numre på dig, som du kan kontakte, hvis behovet er der.

Kulturforskelle

Tænk over, om der er kulturforskelle, som du skal tage højde for. Det kan være noget med høflighed, at man siger bestemte ting, eller at man opfører sig på en bestemt måde ved særlige lejligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *