Guides

3 ferietyper som Tenerife er perfekt til

Tenerifé har i mange år været et af de mest velbesøgte feriedestinationer fra folk, ikke bare fra Danmark, men hele Europa. For Danskerne især, har søster øen Gran Canaria ofte stået som første prioritet, hvilket er en skam, da Tenerifé har meget mere at byde på, medmindre du kun ønsker at ligge ved poolen, hvor intet trumfer Gran Canaria.

Vi kigger i dag på tre typer af ferier, som Tenerifé er perfekt egnet til.

Badeferien

Tenerife er en del af De Kanariske Øer, der er placeret lidt ude for Afrikas kyst. Det betyder også, at vejret på Tenerife er varmt hele året rundt. Faktisk oplever Tenerifé meget sjældent temperaturer der er lavere end sommer temperaturen i Danmark.

Det unikke klima gør Tenerife til en særdeles attraktiv badeferie destination, hvor varme og sol er påkrævet.

Tenerifé har de flotteste strande, hvor de især er kendt for deres naturlige sorte vulkan strande. De er helt sikkert et besøg værd, bemærk dog at sort “sand” er varmere end normalt sand, så sørg for at have sko eller klipklapper på når du bevæger dig ud i det. Til gengæld er det nemmere at fjerne fra dine tæer og håndklæde efter strandturen og da det er tungere end “hvidt” sand, blæser det heller ikke så meget rundt som du ellers hurtigt kan opleve.

Du skal dog ikke forvente at bade i super varmt vand, på trods af at temperaturene på land er høje. Grundet Tenerifés placering midt ude i Atlanterhavet, er vandet sjældent meget mere end et par og tyve grader varmt. Til gengæld kan du bade året rundt.

Vandre/naturferien

Tenerife er ikke kun kendt for sit varme vejr og dejlige strande, øen er også kendt for sin flotte natur der overgår de andre kanariske øer. Grundet vulkanen Teide, der for øvrigt er Spaniens højeste punkt, oplever Tenerife mere nedbør, hvilket giver et mere frodigt klima.

Er du glad for at vandre i skøn natur, er Tenerifé uden tvivl et sted du bør besøge. Vi anbefaler at du tager op i Teide nationalpark, hvor du kan gå mange kilometer og opleve en skøn varieret natur, alt med majestætiske Teide i baggrunden.

Du vil også opleve, at der bliver arrangeret en lang række af vandreture, hvor du vil få set alle spektakulære områder.

Kulturrig ferie

Selvom klimaet på Tenerife er ekstraordinært og formentlig også grunden til at de fleste turister tager til øen, så er kulturen nu alligevel det der får turisterne til at komme igen år efter år.

Spanierne er generelt et af de sødeste folkefærd og på Tenerifé vil du opleve dette gang på gang. De lokale ved, at hvis turisterne får en dårlig oplevelse, så kommer de ikke igen, hvorved det går ud over økonomien på Tenerife. Du vil derfor møde mange smil og “Hola!”, “Buenos Dias” og “Como Estas?”.

Modsat Gran Canaria der er ekstrem turistpræget, vil du stadig kunne opleve lidt af det autentiske Spanien på Tenerife, hvilket gør øen ekstra interessant at rejse til.

Er du til kunst, museer og spansk kultur har Tenerifé rigtig meget at byde på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *