Guides

Tag på miniferie og undgå stress i julemåneden

Selvom december skal være en hyggelig måned med tid til at være sammen med familien, er der desværre mange der oplever december som en stresset måned. Det kan derfor være en fordel, at forebygge julestressen. Det kan du blandt andet gøre ved at tage på miniferie, som vi vil fortælle mere om i denne artikel.

Kom lidt væk fra hverdagen

I december bliver mange ramt af julestress, fordi der er mange ting der skal gøres, samtidig med at der er mange arrangementer. Det er ærgerligt, da december ellers er ment til at være en hyggelig måned. Men du kan gøre meget for at undgå den traditionelle julestress.

Hvis du er en af dem, der oplever stresssymptomer i løbet af december måned, kan du med fordel tage på en miniferie, for at komme lidt væk fra hverdagen. Selvom du måske tænker, at det kun er lige i juleperioden at stresssymptomerne viser sig, kan det godt sætte sig fast, da det ikke altid er lige nemt at komme af med stressen igen. Den mest effektive løsning er derfor ofte at tage bestik af sig selv på den anden side af julen. Januar er nemlig den måned, hvor flest danskere føler sig stresset og endda trist, som ofte hænger sammen. Hvis du stadig ikke er ovenpå i løbet af januar, kan du overveje at tale med en psykolog eller at opsøge noget autoriseret stress coaching.

En af de bedste ting du kan gøre, for at komme julestressen i forkøbet, er at tage på en miniferie enten før eller efter jul.

En miniferie kan være mange former for ferie. Det kan både være en lille byferie, en aktiv ferie eller en tur i sommerhus hjemme i Danmark. Nedenfor fortæller vi lidt mere om de tre ferier.

 

Få nye oplevelser med en byferie

Hvis du godt kan lide nye oplevelser er en byferie, den perfekte mulighed for dig. Du kan tage på byferier mange steder, du kan fx tage til London eller Paris. Begge byer tager kun omkring 2 timer i fly fra København, og det kan derfor sagtens betale sig for en kort tur.

I både London og Paris er der fantastiske muligheder for at opleve noget nyt, og det er derfor også en god måde at få tankerne lidt væk fra hverdagen.

 

Slap af med hjemlig hygge

En god måde at slappe af på, er ved at leje et sommerhus hjemme i Danmark. Når du bliver i Danmark kan du slappe af på en god måde, fordi der ikke er nye indtryk hele tiden, som hvis du er i udlandet. Men hvorfor så ikke blive helt hjemme? Det er vigtigt at komme væk hjemmefra for at slappe af, fordi der altid er et eller andet der skal ordnes, når du er hjemme – om det så er rengøring eller praktiske papirer der skal ordnes. Du kan derfor slappe bedre af, når du ikke er hjemme.

 

Få tankerne væk med en aktiv ferie

I nogle tilfælde, hvis du har meget travlt, kan det væres svært at få slappet rigtigt af på en ferie. Men hvis du tager på aktiv ferie, er der bedre muligheder for at få tankerne væk fra hverdagen. Det skyldes at vi, når vi er aktive, får tankerne hen på noget andet, end de daglige bekymringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *