Guides

Gode råd mod indbrud når du skal ud at rejse

I dagens Danmark, så er det nogle gange bare nødvendigt at komme ud af hjemmet for at se nogle nye, spændende dele af verden. Og så skøn som en god rejse er, så har vi alle hørt skrækhistorierne om indbrud fra både familie og venner. Disse indbrud er selvfølgelig ikke kun et tab af ejendele, men de gør os også langt mere utrygge i vores eget hjem. Derfor får du her en række gode råd, så du kan undgå indbrud, mens du er ude i den store verden på rejse.

Hvad siger eksperterne?

Inden vi gik i gang med at skrive denne artikel, tog vi en snak med sikringsvirksomheden Bagger Låse & Alarm A/S, der har specialiseret sig i indbrudssikring af vores hjem, når vi er ude at rejse. På https://bagger-laase.dk/om-os/indbrudstyven har de samlet 17 gode råd i en infografik, og vi anbefaler at du læser videre hos dem, efter du er færdig med at læse denne artikel.

 

Tænk over teknologierne

I dag bruger vi teknologier til mange ting, og mange af disse teknologier kan også spille en rolle mod indbrud. Hvis du bruger sociale medier meget, så er der en god chance for, at du også lægger feriebillederne op her. Det er dog smart at vente med dette til når du er hjemme igen – så er der ingen, der lægger mærke til, at du er udenbys. Du kan dog med fordel bruge teknologier, der lader dig tænde og slukke lys automatisk. Når du bruger sensorer til lamper udenfor sammen med apparater, der kan tænde og slukke lys i intervaller, så kommer det til at se ud som om, at der rent faktisk er nogen hjemme. På denne måde kan du med fordel udnytte de mange potentialer, som teknologier har.

Få hjælp fra naboerne

Når det kommer til at undgå indbrud, så er naboer nogle gange det allerbedste værn mod dette. Naboerne kan nemlig hjælpe med at få det til at se ud som om, at der stadigvæk er nogen hjemme. De kan for eksempel bruge din skraldespand og sørge for, at der altid er noget i den. En tom skraldespand er nemlig ofte et tegn på et tomt hus, og dette giver muligheder for indbrudstyve. Derudover kan det være en god idé at tage basale husholdningsting som tørrestativer og lade naboerne bruge dem. Hvis en af dine naboer skulle tørre deres tøj på dit tørrestativ i din have, så vil det se ud som om, at der er nogen hjemme. På denne måde vil en indbrudstyv være langt mindre tilbøjelig til at tro, at de kan stjæle fra dit hjem.

De små ting i hjemmet kan hjælpe dig med at undgå indbrud

Nogle gange er det bare nogle små ting, som du skal gøre, hvis du vil undgå tyveri fra dit hjem. Hvis du sætter alarmskilte på døre og vinduer, især nogle med reflekser, så er der langt mindre chance for, at man bliver fristet til at bryde ind i dit hjem. Du kan også, hvis du ikke har bilen med på ferie, med fordel lade køretøjet stå hjemme. Når en bil holder i indkørslen, så får det langt de fleste af os til at tro, at der rent faktisk er mennesker i boligen. På denne måde kan du altså undgå indbrud ved hjælp af de helt små ting, så du kan føle dig tryg på rejsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *