Uncategorized

Gode råd til at rejse med baby

Skal du have den lille ny med på ferie, så kan du læse med her for gode råd. Der er en helt række nye ting, man skal lære at tage hensyn til, når man er blevet forældre. Det gør sig blandt andet gældende på flyveturen, som du kan læse herunder.

På flyveturen

Uanset alder, så skal barnet have sit eget pas. Det er vigtigt at dette er i orden før rejsen, så man ikke får problemer i den danske lufthavn, eller endnu værre: det land man rejser til.
Forskellige flyselskaber har forskellige regler i forhold til det at rejse med et mindre barn, hvorfor man bør sætte sig grundigt ind i reglerne, før man rejser. For eksempel tildeles børn under 2 år ikke deres eget sæde i flyet hos mange selskaber, hvorfor det er vigtigt at indtænke rejsens længde. Er det en mindre flyvetur på et par timer, kan man sagtens have barnet på skødet. Er rejsen af lang varighed, kan man anskaffe sig en babylift, så man ikke skal sidde med barnet i armene hele vejen.

Hav øje for babyens behov under flyveturen

Mange kan nikke genkendende til at få propper i ørene, når flyet letter og lander. Det kan skabe ubehag, hvis ikke man får fjernet trykket. Dette kan også ske for babyen, hvor det er sværere at fjerne trykket i ørene hos den lille. Derfor kan man med fordel skemalægge amningen, så det passer med, når man letter eller lander. Ved amning mindsker man risikoen for, at den lille udsættes for ubehag i ørene, da amning udligner trykket.

Er barnet lidt større, kan man forhøre sig hos det valgte flyselskab om særlig babymad, så man ikke skal forsøge at klemme flyets vanlige voksenmad ned i den lille. Ydermere kan det være, at man, ifølge det valgte flyselskabs retningslinjer, kan få lov til at medbringe sin eget babymad til den lille. I de fleste tilfælde er babymad på glas nemlig accepteret.

På selve rejsen

En ferie med et barn er meget anderledes end en ferie på egen hånd. Man skal ikke længere kun tage hensyn til sine egne behov, og det bliver sværere at være impulsiv og spontan. Når man rejser med et barn, er det vigtigt, at man planlægger dagene på forhånd. På den måde kan man sørge for at have alt udstyr med til barnet, som der kan være brug for. Det er vigtigt, at barnet ikke får for meget sol, men i stedet opholder sig i skyggen. Alt efter temperatur kam man have en forskellige sæt babytøj fra Engel med, så man hurtigt kan skifte barnet i noget rent og tørt. Det kan være nødvendigt, hvis barnet har det varmt og sveder. Dermed bliver tøjet fugtigt, hvilket på den anden side kan virke koldt mod barnets hud efter noget tid. Se mere her til babytøj.

Det kan være en stor omvæltning at skulle rejse med en baby. Man kan med fordel konsultere sundhedsplejerske, for gode råd til dette. Ydermere findes der forskellige blogs om livet som forælder, hvoraf disse højst sandsynligt bringer guides til at rejse med baby. Held og lykke, og rigtig god ferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *