Guides Oplevelser

Få kulturelle oplevelser – uden turister

Danskerne og den øvrige del af verdens befolkning rejser mere og mere – faktisk rejserne danskerne 15% mere i dag end for bare 8 år siden. Derfor bliver det også svære og svære at finde rejsemål, som ikke er overrendt af turister og hvor man står i kø til alle seværdighederne – medmindre man tager til de lidt mere ekstreme lande.

Der findes dog lande rundt om i verden, som ikke er ekstreme og som minder om nogle af de andre lande, som danskerne tager til.

Danskerne elsker Thailand – men læs her om alternativet

Thailand er et af danskerens fortrukne rejsemål og er det 8. mest besøgte land når danskerne tager på ferie. Men det er ikke kun i Danmark, at Thailand er populært. Faktisk rejser mere end 25 mio turister til Thailand – hvert eneste år og tallet stiger med mere end 10% om året.

Det er således ikke så underligt, at du altid står i gå, hører danske stemmer i Bangkok eller på strandene nede syd på.

Hvis du er træt af alle de danske turister og bare turister generelt og hellere vil opleve den lokalkultur og stemning – er der faktisk et yderst interessant land – som er:

  • Tættere på Danmark
  • Har flere seværdigheder pr. m2
  • Meget færre turister
  • Meget færre danske turister
  • Nogle af verdens bedste strande
  • Et hav af seværdigheder
  • Masser af kulturelle indtryk
  • Vilde dyr og oplevelser for hele familien

Lyder det ikke interessant? Og det bedste af det hele – landet er hverken ekstremt eller specielt dyre end en charterrejse.

Sri Lanka – landet der har alt det Thailand, havde…

Sri Lanka var for snart 10 år siden i borgerkrig, hvilket er årsagen til, at landet endnu ikke er så populært et rejsemål. Men det kommer til at ændre sig og det ændre sig allerede meget hurtigt.

Landets regering har et mål om, at være på niveau med Thailand og gør meget for, at tiltrække flere turister. Der er nu mere end 2 mio truister om året, der besøger Sri Lanka, men der var faktisk under 20.000 danskere, der besøgte landet i 2017 – så her hører du ikke danske stemmer overalt 😊

Sri Lanka har været sikker i mange år nu og du kan roligt rejse til landet. Sri Lanka ligger lidt øst for Indien og mange krydrer faktisk en rejse til Sri Lanka med et ophold på Maldiverne (du flyver nærmest henover øerne).

Et utal af seværdigheder

Sri Lanka har SÅ meget at byde på, at det er svært, at få det hele med. Lige fra gamle kongebyer, vilde elefanter og leoparder, flotte sandstrande, hvaler og meget meget mere.

Nationalparkerne

På Sri Lanka finder du et utal af nationalparker (mere end 20) med masser af elefanter, påfugle, krokodiller, vandbøfler og enkelte leoparder. Nogle af de store og kendte parker er Yala National Park og Minneriya.

Strandene

Du har sikkert ikke hørt om dem, men Uppuveli Beach og Nilaveli Beach er nogle af verdens bedste strande – og alligevel kan du være alene på stranden. Strandene er bedst i den danske sommer, mens du i vores vinterhalvår kan rejse til de sydvestlige strande som Unawatuna og Mirissa.

Byerne

Sri Lanka har nogle flotte gamle konge byer og du bør se nærmere på Anuradhapura og Polonnaruwa – hvor du finder mange flotte uriner og store områder med srilankansk kultur. Byerne i højlandet, Kandy og Nuwara Eliya er også et besøg værd (eller turen dertil er specielt interessant).

Seværdighederne

Udover ovenstående (som slet ikke er udtømmende) findes der mange andre seværdigheder på Sri Lanka. Lige fra gamle huler med flotte malerier til verdens ældste træ, flotte udsigtspunkter, te plantager og flotte vandfald.

Der er således noget for enhver og er man til det mere aktive, er der gode surf muligheder på østkysten, white water rafting og gode trekking ruter.

Rejs rund i landet

Som i så mange andre lande i østen er trafikken ikke den sjoveste og det er oftest ikke den bedste løsning selv at køre rundt i landet. Der er ok veje, men pludselig løber børn, køer eller hunde ud på vejen eller du møder en traktor på motorvejen.

Er findes busser rundt på hele øen, men det er ikke uden grund at chaufførerne kaldes for Kamikaze chauffører.

På nogle strækninger kan du komme på nogle af verdens flotteste togture og du bør tage dig tiden til det.

 

Rejs rundt med privatchauffør

På Sri Lanka er det faktisk mest normalt, at rejse rundt med privat chauffør. En chauffør, der kører dig rundt til alle seværdighederne (tit er de også uddannet guider) og som sørger for, at du kommer sikkert rundt i landet.

Alle hotellerne har sovesale, hvor chaufførerne overnatter og du skal ikke tænke på så meget. Planlæg en rundrejse, find en anbefalet privat chauffør og læn dig tilbage og nyd ferien.

Du kan endda få chaufføren til, at finde hoteller for dig og han vil typisk tage dig med ud til seværdigheder du ikke kender til, men som vil gør stor indtryk på dig.

Kan besøges året rundt

Sri Lanka har to monsuner – en på hver side af øen – så du kan rejse til øen og være sikker på godt vejr.

Vil du opleve et land uden for mange turister – masser af oplevelser – og er du klar til at tage af sted nu?

Så book din rejse til Sri Lanka nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *