Tilfældigt

Tips og tricks til ferien

Det er som oftest en stor fornøjelse at være på ferie, men der kan dog forekomme irritationsmomenter, som kan virke tyngende for feriestemningen. Det kan blandt andet være påvirkning af de varmere temperaturer, larmende turister og ferie-sygdom.

Undgå for mange turister

Det er lidt ironisk, når man selv er turist, at man lader sig irritere af mange andre turister. Det er dog muligt at undgå de mange turister, som drager til samme destination i børnenes sommerferie. Når man bestiller sin ferie, kan man bestille overnatning uden for byen. De fleste turister vil gerne bo centralt, for at være tæt på alt. Dog kan man opnå langt mere ro og færre larmende turister, hvis man blot finder overnatningsmuligheder et par kilometer ude af byen.
Lokationen spiller en stor rolle i forhold til turister, men også rejsetidspunktet er afgørende. De fleste børnefamilier rejser i skolernes ferieperioder, som man med fordel kan prøve at undgå. Selvom det ikke er optimalt, kan man tage børnene ud af skole en uge, for at nyde en ferie uden at være omgivet af andre turister. Så længe det kun er en uge, misser børnene heller ikke for meget skolegang. De kan dog på forhånd aftale med lærere, hvilke opgaver de kan lave, mens de er afsted.

Mad og drikke

Når man rejser udenlandsk, gør man klog i at investere i piller til maven. Man kan desværre hurtigt blive syg af drikkevand samt madretter på diverse restauranter, når man rejser udenlands. Det kan være fordi, man ikke er vant til bestemte bakterier, eller fordi at hygiejnen ikke er i top. I en del lande foreligger der ikke regler i forhold til hygiejne på restauranter, ligesom der gør i Danmark.

Det kan være spændende at afprøve de kulinariske smagsoplevelser, som restauranter i et givent land byder på. Det kan dog være en god idé at gøre dette på dage, hvor man ikke har stramme planer dagen efter. Skulle uheldet være ude, og man bliver syg af maden, ødelægger man ikke planer ved at blive hjemme. De dage hvor man har planer, kan man med fordel holde sig til retter, man kender.

Temperaturforskel

Det kan være svært at vænne sig til temperaturforskellen, når man rejser til et varmere land. Man kan nemt gå med mindre tøj, hvorfor det er vigtigt at benytte sig af solcreme – også selvom man blot tager på shopping eller sightseeing. Det er vigtigt at beskytte sin hud hele tiden og ikke kun ved stranden eller poolen.

Med varmere temperaturer følger desværre også forskellige problemer, som kan udgøre irritation. For eksempel sveder man mere i varmere lande, hvorfor det er en fordel med luftigt tøj. Man kan forberede sig på de svedige dage ved at have en deodorant med i tasken, som man kan ty til, når det i løbet af dagen bliver kritisk. Ydermere kan det være irriterende med fodsved, når man skal gå rundt en hel dag og opleve seværdigheder. Til dette har Faktiskpraktisk nogle bud på at undgå dette – læs med her.

Uanset hvor ferien går hen, kommer man til at nyde et afbræk fra hverdagen hjemme i Danmark. For at undgå de vanlige irritationsmomenter, kan man med fordel bestille ferie uden for børnenes sommerferie – samt lokation uden for byen – for at undgå for mange andre turister. Ydermere kan det være en god idé at tage foranstaltninger i forhold til både mad og drikke samt de varmere temperaturer, som udlandet kan byde på.
Nyd ferien!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *