Guides

Tag i sommerhus i udlandet

Mange danskere har i mange år benyttet sig af at leje sommerhuse rundt omkring i Danmark. Populære er destinationer tæt på strand og hav. Inden for de seneste år er det også blevet mere og mere populært at leje sommerhuse i udlandet.

Find den rette destination

Der tilbydes udlejning af sommerhuse i mange lande verden over. P.t. finder danskere det mest attraktivt at leje sommerhuse i Europa, for at de for eksempel kan køre dertil.
Sommerhuse kan godt ligge lidt afsides storbyer, hvilket kan bringe mere ro med sig. De er ofte lokaliseret i gåafstand til strand, hvilket er en fordel i modsætning til storbyer. Dog kan der godt være langt til seværdigheder, hvis man lejer et sommerhus. Derfor er det en fordel at være kørt på ferie, så man blot kan sætte sig i bilen og køre rundt til de forskellige seværdigheder.

Ligesom man i Danmark kan sætte krav til forskellige sommerhuse, er det også muligt, når man ønsker at leje sommerhus i udlandet. Dermed kan man finde et sommerhus lige til familiens behov og ønske. Har man særlige ønsker i forhold til faciliteter, bør dette noteres i søgningen. Det kan for eksempel være et ønske om pool, spa og sauna – eller i forhold til opvasker og vaskemaskine, som kan være ideelle at have til en længere ferie.

Pas på sommerhuset

Det er vigtigt, at man passer på sommerhuset, som var det eget hjem. Det er enten bureau eller privatperson, som har valgt at leje sommerhuset ud, hvilket man skal have respekt for. Desuden kan det være en dyr fornøjelse, hvis man kommer til at ødelægge noget. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i sommerhusets lejevedtægter inden rejsen – se eksempel på lejevedtægter her. Dermed undgår man forkert brug af sommerhuset og dennes faciliteter – og man ender ikke med uventede, dyre regninger.

Nyd ferien

Er man ligesom størstedelen af danskerne, så er rejser noget ganske specielt, som muligvis kun sker én gang om året eller mindre. Derfor skal man gøre sit bedste for at nyde ferien og hinanden til fulde, når man har muligheden for det. Et sommerhus giver en helt særlig ro, som en familie kan have behov for, når man tager fri fra hverdagens hast. Det er en god idé at medbringe brætspil og kortspil til en ferie. Det kan nemlig være hyggeligt at bruge de lange, lyse aftener med spil, før man går i seng.
Om man rejser til Frankrig, Italien eller et tredje land, vil man opnå feriestemning og kvalitetstid med familien. Så det er bare med at nyde det til fulde, før man atter vender tilbage til hverdagens arbejde eller studie. Pas på sommerhuset og hinanden, og hav en rigtig god ferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *