Guides

Flyrejse med små børn

Allerede få dage efter fødsel tillader de gængse flyselskaber dig at flyve med din baby. Men det er ikke nødvendigvis nogen sjov oplevelse.

Jo mindre børn er, jo mere tilbøjelige er de til at være kede af det, græde, skrige og i hvert fald ikke sove på en flyvetur.

Du kan dog gøre flere ting for at skabe en så behagelig flyvetur som muligt.

Vi guider her til din næste flyrejse med små børn.

Brug energi før flyveturen

Hvis dine børn er store nok til selv at gå rundt, så lad dem bruge al deres energi inden selve flyveturen.

Flere moderne lufthavne er blevet bedre til at tilbyde legeområder, hvor børn kan bruge deres energi. Men selv uden dette, kan du bare lade børnene løbe frit rundt i en rum tid. En lufthavn er et spændende sted at være, og det bør være muligt for børnene at finde noget at lave her. Eventuelt kan de kigge på flyene mens du fortæller om, hvordan de virker. Hvis børnene forstår flyene, er der også mindre risiko for, de bliver bange, når først flyene tænder de store jetmotorer og letter.

Velkendt sengetøj og legetøj

Du kan få børn til at slappe af i de uvante omgivelser ved at give dem noget af de, de er vant til hjemmefra.

Det kan være jeres vante sengetøj eller legetøj.

Nogle forældre har held med at have specielt legetøj, børnene kun får adgang til i fly og andre længere rejser. På denne måde bliver legetøjet ved med at være spændende selv efter flere flyveture. Du kan eventuelt pakke legetøjet ind, så det minder mere om en gave end ”almindeligt, kedeligt legetøj”.

Hvis du mangler sengetøj at tage med, så anbefaler vi at tage et kig på Kongens Sløjd – det er håndlavet og dansk-designet sengetøj i høj kvalitet. Det koster lidt ekstra, fordi det også er lidt bedre. Du finder det hos LittleOnes.dk.

Bagerst i flyet irriterer færrest

På korte flyveture anbefaler vi, du placerer dig og familien bagerst i flyet.

Det irriterer færrest og nogle føler, de får mindre ”propper i ørerne” ved at sidde bagerst i maskinen i forhold til foran, om end der ingen videnskabelig forklaring er på dette.

På lange flyveture bør du dog i stedet reservere de sæder med mest plads, ofte i rækken lige bag ved et toilet i store fly, hvor du har god plads til at lade børnene udfolde sig. Her har du plads til udstyr, legetøj og du kan lade børnene lege foran dig i stedet for at sidde klemt på en enkelt række. Det tip har jeg fra Frugal-Mama.com.

Når du booker dine flybilletter, har du mulighed for at vælge de sæder, hvor du giver børnene mest plads. Hos nogle flyselskaber kræver dette, at du betaler lidt mere, men det er penge, der er givet godt ud for rejsefredens skyld.

Tag ikke bøger til dig selv med

Vi har også et råd til, hvad du ikke skal tage med: Bøger, magasiner eller en computer, hvis du regner med at få lavet noget arbejde på turen. Det gør du ikke, og hvis du havde sat dig selv op efter faktisk at skulle lave noget, ender du kun med at blive skuffet.

Vær indstillet på, at flyveturen med små børn først og fremmest handler om at få dem sikkert fra A til B – og ikke så meget mere.

God rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *