Oplevelser

Få den bedste ferie til Venedig

Det er blevet sommerferie tid og turen går i år til det smukke Venedig i Italien. Men hvilke seværdigheder er værd at se og hvad kan man egentlig lave i Venedig. Her kommer nogle gode råd til, hvad man bør bruge tid på i Venedig.

Intet Venedig uden sightseeing

Når man er i Venedig, kan man ikke komme udenom at tage en sejltur i en gondol og opleve den flotte sø der går langs husene. Når man har sejlet rundt længe nok, kan man stå af og besøge St. Marks Basilika, som er den smukke romerskkatolske domkirke, der med sin byzantinsk-gotiske stil, er et af byens mest kendte bygninger. Mens man går rundt og ser det flotte og romantiske Venedig, kan man tage et smut forbi st. Mark’s square, som er en stor plads uden noget. Her er der ofte store begivenheder med musik og politiske arrangementer.

Vandbusserne

I det unikke Venedig er det muligt at komme med vandbusser, som gennem sejler byen på kryds og tværs. Du kan tage dem ud til øerne i lagnunen og til Lidoen. Billetterne kan være lidt krydret og du kan få dem for 7 euro. Dog gælder de kun indtil du hopper af båden, for så skal du købe ny igen. Men lagnunen er dog værd at opleve. De forskellige øer dækket af rundtomkring liggende vand er en utrolig flot oplevelse. Du kan samtidig blive sejlet direkte til byen fra lufthavnen.

Oplev også strand

En kombination af kulturel by ferie og sommer og sol kan sagtens ske i Venedig. Det tager omkring 15 minutter at tage til Lido, hvor der findes gode badestrande.

Oplev lækker mad

Maden i Venedig er utrolig lækker, men da byen lever af de mange turister fra hele verden, tager restauranter også dyre priser for maden. Så hvis du ikke selv vil tilberede dine måltider i din lejlighed, kan det blive en dyr men lækker omgang.

Generelt om Venedig

Venedig er en oplevelse alle bør gøre. Men det kræver du har mange penge med. Fordi byen lever af turisterne, er alt dyrt. Det samme er huslejen på de fleste hoteller og bosteder. Dog kan du leje en feriebolig i Venedig hos Ferieboligweb, hvor det ikke behøver blive lige så dyrt.

Der findes mange små gemmer i Venedig, hvor gaderne ikke er overrendte. Det gælder om at komme udenom den slagne vej fra Piazzale Roma til jernbanestationen over Rialtobroen. De små gyder bag de store strøg har gemt guld, som den gamle jødiske ghetto. Vil du samtidig gerne opleve en hel anden verden, kan du tage en tur på Zattere eller på Giudecca.

Noget af varemærket i Venedig er en ”Spitz”, som kan drikkes hele døgnet og som indeholder hvidvin, prosecco og bitteren aperol. Også kaldet en Aperol Spitz.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *