Oplevelser

Ting du skal have med på ferien

Vinteren er over os og der er mange, der vælger at tage til de varme lande i denne periode. Når man rejser, er det generelt vigtigt, at man har de rigtige ting med på ferie. Det kan være ting som den rette valuta, den rette solcreme og det rigtige tøj. Mange af disse ting er mulige at skaffe på ferien, men der er du ikke sikret den samme kvalitet, som du nok ville få i DK. Så hvis du skal ud at rejse, så læs med her.

 

De rigtige penge

Når man rejser til et andet land, er det relevant at have det lands valuta på sig. Derfor er det vigtigt først og fremmest at finde ud af hvilken valuta landet har. Derefter hvor længe du skal være afsted, og hvor mange penge du har tænkt dig at bruge. Dog er det også vigtigt, at du ikke har for mange kontanter på dig. Hvis du i værste tilfælde bliver bestjålet, risikerer du at miste alle de penge, du havde tænkt dig at bruge på ferien. Så derfor hæv en fjerdedel til en tredjedel af det beløb du har til rådighed. Det er vigtigt at skaffe pengene inden afrejsen, da det er billigere at bestille og få udleveret pengene herhjemme i banken, end at hæve i en hæveautomat i et andet land. Derudover er det meget nemmere at have kontanterne på sig, end først at skulle finde en hæveautomat når man ankommer. Måske man skal bruge kontanter i lufthavnen eller i taxaen fra lufthavnen til hotellet. Hav både kontanter og kort med på ferien, så er du forberedt på begge dele.

 

Det rigtige tøj

Alt efter hvilket land man tager til, vil temperaturen skifte. Så hvis du rejser til et meget varmt land, er det selvfølgelig ikke varmt tøj du skal pakke. Til gengæld er det en god idé at tjekke vejret, i den periode man skal være der, da vejret kan svinge. Det ville være ærgerligt hvis man regnede med 40 grader hver dag og det endte med at være 25 grader med regn. Så har man pakket forgæves. Så derfor er det en god idé at tjekke vejret og pakke derefter. Dog er det også en god idé at være forberedt på lidt af hvert. Så pak en langærmet eller tag en tynd jakke med for en sikkerheds skyld. Derudover er det også vigtigt at have badetøjet klar. Hvis du har børn, der rejser med og du mangler inspiration eller tøj, kan du klikke her og se et udvalg af tøj og udstyr til børnene.

 

Den rigtige solbeskyttelse

Når man rejser til de varme lande, er det vigtigt at man beskytter sig mod solens farlige stråler. Specielt for os der lever i et klima, hvor solen ikke er dominerende. Vi kan hurtigt komme til skade med solen, hvis ikke vi er forsigtige. Derfor er det vigtigt at man husker alle reglerne omkring solen. Selvfølgelig solcremen. Vælg en solcreme med en høj faktor. Derudover er det vigtigt at man ikke ligger ude i solen mellem 12-15. Dette er vigtigt fordi i det tidsrum, er solen på sit højeste og dens stråler er her kraftigst. Husk solbrillerne og sollæbepomade. Mange af os glemmer at øjne og læber kan være ligeså udsatte, så husk at beskytte dem også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *