Guides Oplevelser Tilfældigt

Hvad skal du gøre af kæledyret i ferien?

Betragter du din hund eller kat som et fuldgyldigt medlem af familien på lige vilkår med resten af familiemedlemmerne? Og har du i den forbindelse svært ved at skulle undvære din to-benede ven, når sommerferien om lidt banker på døren? Man vænner sig hurtigt til at have sin trofaste ven omkring sig, og det føles tomt uden. Derudover kan det også være en bekostelig affære at skulle have sin hund passet i en kennel, som ofte ligger på en dagspris på 150 kr. plus ekstra for udvidet service.

Der er faktisk flere muligheder for at holde sommerferie sammen med dit kæledyr –  uden at det betyder, at du skal gør det derhjemme. Vi kommer her med 3 bud på spændende ideer:

Tag på vandretur til Norge

Hvis din hund ellers er i nogenlunde form, vil den elske at komme ud og opleve fjeldene og de fantastiske udsigter på en vandretur i Norge. Det vil bestemt gælde som en behagelig ferie for din hund, at den får så mange nye oplevelser. Overnatter du i Shelters eller på bed & Breakfasts på vejen, skal du blot sikre dig, at det er tilladt at have hunde med, men der er mange overnatningsmuligheder, så det skulle ikke være noget problem at finde et sted, hvor du må. Tag eventuelt færgen til Norge fra Frederikshavn med bilen, så du allerede har skåret et godt stykke af vejen. Du skal dog være særlig opmærksom på, at Norge har andre regler end EU, når det kommer til at tage hund med ind i landet. Tjek den opdaterede information på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Lej et sommerhus i Italien

Hos blandt andet cofman.dk, kan du leje sommerhuse rundt omkring i Europa, hvor du gerne må have din hund med. Så er spørgsmålet blot, om hunden kan tåle køreturen derned. Det fleste hunde har ikke noget imod en køretur – ofte er de faktisk helt vilde med det, så længe der er tilstrækkelige pauser undervejs. Desuden kan du hos dyrlæge få forskellige remedier, som virke afslappende på hunde, hvilket vil være en hjælp under køreturen. Noget andet du skal huske, hvis du skal udenlands med din hund, er, at sørge for at få den vaccineret med relevante vacciner, sikre at den er chipmærket og få lavet et pas på hunden. Det skal du have gjort hos din dyrlæge i god tid forud for rejsen. Passet koster kun 22,75 kr. at bestille, så det er ikke den store udgift.

Tag på telttur i Nordjylland

En anden hyggelig mulighed er, hvis du tager på telttur med din hund. Der er ikke noget hyggeligere end at sove i telt, og din hund er, som hunde er flest, vil den elske at få lov at sove i ske med sin ejer – heeele natten. Udendørslivet giver også gode muligheder for at tage din hund med på ture rundt i området, og vælger I en campingplads tæt på vandet, er det oplagt at løbe en tur på stranden eller tage en morgendukkert i havet. Du skal blot huske på at have en forsvarlig line til hunden, når du færdes på stranden mellem maj – oktober, samt at have et opdateret hundetegn, hvis hunden skulle blive væk, og ikke kan finde tilbage igen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *